Blog

Одржана сједница рејонског одбора 8

“Искуство и политичка мудрост Марка Павића као лидера ДНС-а, Недељка Чубриловића, предсједника Градског одбора ДНС-а Бањалука као и заједничка енергија чланова једини су пут којим треба да идемо да постигнемо да ДНС расте из дана у дан и оствари циљеве”, поручио је на састанку рејонског одбора 8 (Карановац, Обилићево, Српске Топлице) домаћин састанка Слободан Станаревић.

11.05.2018. на одржаној сједници рејонског одбора 8 поред домаћина Слободана Станаревића били су присутни и предсједник ГО ДНС-а Бања Лука Недељко Чубриловић, предсједник Регионалног одбора Бања Лука Дамир Ћопић, шеф Градског изборног штаба Бања Лука Боран Босанчић, предсједник организације младих ДНС-а Боривој Обрадовић, предсједник МО Обилићево Александар Рађеновић, предсједник МО Карановац Слађенко Томашевић, предсједник МО Српске Топлице Радивоје Рачић.

„Важно је да на предстојећим изборима, а посебно у Бањалуци, направимо резултат који досад нисмо успјели да остваримо, а то је да имамо два посланика у НС РС из ове изборне јединице и да имамо из ове три изборне јединице, која је једна за ниво БиХ, освојен један мандат директно“, рекао је Чубриловић.

Такође истакао је да су циљеви које су зацртали базирани на истраживањима која су показала одличан пласман ДНС-а који у РС има симпатије и оних грађана који се никад нису бавили политиком нити им је то био предмет интересовања.

„У свакој локалној заједници можемо само наићи на ријечи одобравања и подршке нашој политици. Ових дана било је потписивања приступница ДНС-у и радује нас чињеница да нам прилазе они који никад нису били политички активни те образовани млади људи који имају енергију и жељу, а у нашој политици су препознали себе“, поручио је Чубриловић те напоменуо да ће им ова партија пружити сву неопходну подршку да се прилагоде њиховом раду како би се та енергија усмјерила у правом свјетлу.

Додао је да се ДНС успјешно носи са задацима који су им постављени уз капацитете и повјерење које су им грађани указали. Нарочито повјерење Чубриловић је указао младима ДНС-а као и женама који се свакодневно доказују кроз различта организовања и активности те активно учествују у раду и организацији странке, а поручио је да их тимски рад може одвести до циља, а то је реалан живот и што бољи услови.

Говорећи о проблему одласка младих који траже будућност у другим земљама, Чубриловић је рекао да је миграција проблем многих земаља али то ипак није оправдање јер они одлазе, прије свега, из економских разлога због чега је јако важно пружити им боље услове да остану у својој земљи.

„Тешко прелазимо на нови систем тржишне енономије и мислимо да имамо планску економију али то није тако. Радује ме чињеница да су наши млади људи веома добро оцијењени у свијету што значи да наше школе дају добре основе и да се наши људи добро сналазе на тржишту рада“, поручио је Чубриловић.

Слободан Станаревић, сматра да су предложени добри кандидати за народне посланике и друге функције.

„Осјећам да је ДНС у тренду, а ми треба да трчимо своју трку и да идемо ка циљу. Требало би да се позиционирамо тако да подржавамо оне који су на врху и да квалитетно радимо за добробит свих нас, јер само комбинација способних и подобних може направити жељени резултат“, рекао је Станаревић.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved