Blog

2014 – Листа кандидата за Народну скупштину

Листа кандидата коалиције ДНС (Демократски народни савез) – СНС – СРС ЗА Народну скупштину РС

ИЗБОРНА ЈЕДИНИЦА 303 БАЊА ЛУКА

1. Чубриловић Недељко – ДНС

Потпредсједник ДНС-а и предсједник Градског одбора ДНС-а Бањалука, дипломирани инж. машинства са богатим радним искуством у привреди и градској управи. Рођен 1953. године у Крупи на Врбасу. Министар у Влади РС у два мандата. Значајан допринос дао у раду Рукометног клуба „Борац“ Бањалука и Рукометног савеза БиХ, те био на челу Завичајног друштва „Змијање“. Ожењен је и отац двоје дјеце. Живи у Бањалуци.

2. Поповић Мира – ДНС

Доктор медицине, специјалиста опште медицине – породични љекар. Рођена 1952. године у Бањалуци. Медицински факултет завршила у родном граду. Тренутно обавља функцију директора Завода за медицину рада и спорта Републике Српске. Члан је ДНС-а од оснивања и члан Главног одбора странке. Предсједница је Организације жена ДНС РС. Удата, мајка двоје дјеце и бака троје унучади.

3. Босанчић Боран – ДНС

Дипломирани правник, рођен 1983 године у Рекавицама код Бањалуке. Запослен у фонду за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, филијала Бањалука. Потпресједник је Градског одбора и шеф Клуба одборника ДНС-а у Скупштини града Бањалука. Неожењен.

4. Јарић Соња – СНС

Рођена 1990. године у Бањалуци, гдје је завршила Основну и Музичку школу – одсјек клавир, а након тога ИБО Гимназију – наставни план и програм на енглеском језику. Апсолвет на државном италијанском Универзитету политичких наука – одсјек међународна дипломатија, у Трсту.

5. Беслаћ Драгана – ДНС

Дипломирани економиста, рођена 1970. године у Босанској Крупи. Запослена у Жељезницама Републике Српске, на функцији шефа одсјека за Обезбјеђење. Волонтер је свјетске организације AFS ( American Field Service) у области интеркултуралног образовања. Живи и ради у Бањалуци. Супруга је погинулог борца ВРС и мајка двије одрасле кћерке.

6. Попадић Радомир – ДНС

Дипломирани инжењер шумарства, рођен 1971. године у Мркоњић Граду. Обавља функцију замјеника начелника општине Мркоњић Град. Члан је ДНС-а од оснивања и предсједник је Општинског одбора ДНС Мркоњић Град од 2008. године. Ратни војни инвалид, ожењен, отац двоје дјеце.

7. Максимовић Милева – СРС

Незапослени трговац. Рођена 1967. године у Бањалуци. Жели се залагати за побољшање система социјалне заштите за најугроженије слојеве друштва, бољи статус бораца отаџбинског рата, права радника, пензионера, смањење незапослености, већу подршку пољопривредним произвођачима. Мајка је једног дјетета и супруга погинулог борца.

8. Балабан Александра – ДНС

Дипломирани инжењер архитектуре. Рођена 1982. године у Градишци. Запослена у Заводу за изградњу Бањалука. Као дио стручног тима, учествовала у реализацији капиталних пројеката значајних за Бањалуку и Републику Српску. Са много пословног ентузијазма жели да остане и да ради на изградњи Републике Српске и боље будућности њених грађана. Неудата.

9. Спасојевић Зоран – ДНС

Специјалиста струковни инж. заштите на раду. Рођен 1961. године у Бањалуци. Запослен у Јавном предузећу Аутопутеви РС. Пресједник је ОО ДНС-а Челинац, а био је и предсједник Регионалног одбора ДНС-а Бањалука у два мандата. Већ четврти мандат је одборник у СО Челинац, а обављао је и функцију потпредсједника СО Челинац те замјеника начелника општине. Ожењен је, отац двије кћерке.

10. Бараковић Биљана – ДНС

Доц. др. екон. наука, професор на катедри међународна економија и декан Факултета за пословне и финансијске студије Бањалука. Рођена 1979. године у Градишци. Докторирала на Факултету за пословне и финансијске студије УПС Бањалука. Учествовала у реализацији разних пројеката. Аутор је многобројних домаћих и међународних научних радова. Говори три језика: енглески, француски и њемачки.

11. Бучински Михајло – СНС

Дип. економиста. Рођен 1981. године у Бањалуци. Запослен у приватном привредном друштву, на половима финансија и комерцијале. Професионално се бави фудбалом и истакнути је спортски радник. Наступао је у свим фудбалским репрезентативним селекцијама РС, а играо је и за младу репрезентацију БиХ. Са својим садашњим клубом ФК „Крупа“ наступа у фудбалској лиги РС. Ожењен је и отац сина Андреја.

12. Кекић Мирјана – СНС

Дип. економиста. Рођена 1981. године у Бањалуци. Запослена у приватном сектору, а посједује искуство у области јавних набавки и енергетике. Завршила је и нижу Музичку школу „Владо Милошевић“. Говори енглески језик и посједује солидно знање њемачког језика. Предсједница је Актива жена Странке Напредна Српска. Удата је, живи и ради у Бањалуци.

13. Кршић Војислав -ДНС

Маг. наука одбране и безбједности и специјалиста за електронско пословање. Рођен је 1956. године у Борцима, општина Котор Варош. Тренутно обавља функцију савјетника министра саобраћаја и веза РС. Радио је као предавач на ВТА и ВТФ у Загребу. Као високи официр ВРС, учествовао у Одбрамбено- -отаџбинском рату од 1991-1995. Објавио је више научних радова и књига. Отац је двоје дјеце.

14. Домуз Адријана – ДНС

Доктор медицине. Рођена 1978. године у Бањалуци. Запослена у Дому здравља Рибник. Радила и као новинар инф. програма тв „Бел“ Бањалука, те као стручни сарадник Фармацеутске компаније „Верваг фарма“ Представништво Бањалука. Члан је Удружења педијатара РС, коморе доктора медицине и Друштва доктора медицине РС. Говори енглески и шведски језик. До 2010. године профеесионално се бавила рукометом.

15. Вујковић Драгољуб – ДНС

Рођен 1963. године у Пљави, општина Шипово. Предсједник Скупштине општине Шипово, предсједник ОО ДНС Шипово. Власник је неколико успјешних предузећа у Шипову и Мркоњић Граду. Ожењен, отац двоје дјеце.

16. Чегар – Мисирлић Драгана – ДНС

Професор српског језика и књижевности. Рођена 1976. године у Бањалуци. Ради на пословима главног лектора – руководиоца Одјељења лектора РТРС-а. Политички активна од 1997. године. Била један од оснивача Омладинске организације ДНС-а, у два наврата бирана за њеног потпресједника, била активна у органима странке и у изборним штабовима. Члан је ДНС-а од оснивања. Удата, мајка двоје дјеце.

17. Пролић Душан – ДНС

Специјалиста опште и абдоминалне хирургије. Рођен 1959. године Доњим Врбљанима, општина Кључ. Ради на Клиници за општу и абдоминалну хирургију у Бањалуци. Био је директор Дома здравља у Рибнику и за то вријеме значајно је унапријеђена здравствена заштита у овој општини. Политички се ангажовао 1998. године. Ожењен је и отац двоје дјеце.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved