Blog

2014 – Листа кандидата за представнички дом Парламентарне скупштине БиХ

Листа кандидата ДНС-а за представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Изборна јединица 521.

1. МИРКО СОВИЉ

Рођен 1961. године у Јоховици код Новог Града. Медицински факултет завршио 1986. године у Сарајеву, а специјализацију из области Ортопедске хирургије и трауматологије у Београду.

Магистрирао на Медицинском факултету у Београду 2000. године. Виши предавач на Високој медицинској школи у Приједору. Запослен у ЈЗУ Болница “ Др.Младен Стојановић“ Приједор гдје врши функцију директора ове установе у другом мандату.

Члан ДНС-а од оснивања , члан Главног одбора ДНС-а у континуитету. Вршио функције предсједника Општинског одбора ДНС-а у Приједор од 2009. до 2013. године. Био посланик у Народној скупштини Републике Српске и одборник у Скупштини општине Приједор.

2. БОЖАНА КУЧУК

Дипломирала на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду. Похађа мастер студије из области аграрне економије и руралног развоја.

Рођена 1970. године у Градишци.

Радила у Министарству вањске трговине и економских односа у Савјету министара БиХ.

Радила у Скупштини општине Градишка.

3. СРЂАН РАДУЉ

Срђан Радуљ је рођен 07. марта 1983. године у Бањој Луци, гдје је завршио Основну и средњу Медицинску школу. Дипломирао је 2008. године на Правном факултету у Бањој Луци. Приправнички стаж је завршио у Окружном тужилаштву Бања Лука 2009. године, након чега прелази на рад у Министарство финансија Републике Српске. Положио правосудни испит.Тренутно похађа Мастер студије на Правном факултету у Београду.

У фебруару мјесецу 2012. године је испред Демократског народног савеза именован за Замјеника министра правде БиХ, а ту дужност обавља и данас.

4. МИЛЕНКО ВУЧЕТА

Рођен 24.06.1966. године у Нишевићима, град Приједор. Завршио Саобраћајни факултет у Загребу, а на истом и магистрирао. Дужи низ година радио је у предузећу „Поште Српске“ а.д. Бањалука. У наведеном предузећу радио је на радним мјестима руководиоца службе директора Јавне јединице за поштански саобраћај Бањалука, те замјеника генералног директора.

Запослен у Градској управи Града Бањалука на мјесту начелника Одјељења за борачко инвалидску заштиту. Ожењен, отац двоје дјеце.

5. ЈОВАНКА БЕВАНДА

Основне и магистарске студије педагогије и психологије завршила на Универзитету у Сарајеву, а докторске студије у Француској.

Рођена 1948. године у Петковцу, Нови Град.

Радила је као универзитетски професор, од 1975. до 2013. године.

Ангажована на пројектима из области породичног и предшколског васпитања и образовања.

6. ДР АНКА ШМИТРАН ЂУРИЋ

Рођена 29.10.1974. године у Бањој Луци, гдје je завршила основну, средњу Медицинску школу и Медицински факултет. Од 2003. године запослена у Дому здравља Бања Лука, гдје ради на пословима специјалисте породичне медицине.

Члан je Градског одбора ДНС-a и Предсједништва ГО ДНС-а Бањалука. Члан је и Одбора за здравство Града Бања Лука.

Удата, мајка двоје дјеце.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved