Blog

Аћић: Више од 100 станова у Градишци

Стамбена зграда са 32 стамбене јединице на Сењаку изграђена је у оквиру Регионалног стамбеног програма.
Аћић је истакао да је вриједност инвестиције 1.200.000 КМ и додао да ће у оквиру поменутог програма у Градишци бити изграђено 96 станова и осам кућа у вриједности од 240.000 КМ.
„Осим ове зграде, сљедећег мјесеца биће усељена и друга зграда са 32 стана, која се налази поред ове, а такође почињемо са процедурама за изградњу стамбене зграде у Новој Тополи са 32 стана чија би изградња требала почети до краја године“, истакао је Аћић.
Он је нагласио да ће на овај начин бити обухваћене све породице из колективних смјештаја на подручју Градишке, чиме ће у потпуности бити спроведен пројекат.

Градоначелник Градишке рекао је да ће стамбене зграде изграђене у оквиру Регионалног стамбеног програма прећи у власништво града, који ће их у оквиру социјалног становања издавати по симболичном закупу од једне КМ по метру квадратном.
„На овај начин желимо ријешити стамбене потребе свих избјеглих и расељених лица на подручју Градишке“, истакао је да Аџић и додао да је град у овај пројекат уложио око 200.000 КМ за земљиште, инфраструктурне прикључке и накнаде за издавање грађевинске дозволе, а остало је још да се асфалтира приступни пут до објекта.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved