Blog

Одржана 2. сједница Регионалног одбора Бања Лука

На другој сједници Регионалног одбора ДНС Бања Лука одржаној 10.07.2019. године у Челинцу, разматрана је актуелна политичка ситуација те је анализирано стање у свим локалним организацијама регије. Поред представљених информација од стране предсједника општинских и градских одбора, говорило се о смјерницама будућег рада како би се осигурао континуитет у раду ових организација.

Предсједник Регионалног одбора Жељко Дубравац истакао је да се ДНС бави животним проблемима грађана и реалним политикама, док се неки други баве разним спиновањима и подметањима.

„Управо ту долази до изражаја наш клуб посланика. Људи ДНС-а имају знање, искуство и идеје, и наравно да такав приступ добија симпатије код грађана. На томе смо градили подршку у изборној кампању и на исти начин радимо и сада. Много је више изазова, али и је и много више енергије међу нама“, рекао је Дубравац.

Потпредсједник ДНС-а и предсједник Градског одбора Бања Лука Милан Радовић изјавио је да је тренутно потребно преиспитати односе унутар саме коалиције.

„Ми смо тренутно у фази анализирања стања у свим локалним заједницама регије и сасвим је сигурно да ћемо у многим срединама наступати са својим квалитетним кадровима. Јасно је да су многа обећања унутар коалиције остала неиспуњена према нама, и то није фер однос с обзиром на наш остварени изборни резултат и на све оно што смо ми до сада дали унутар те коалиције. Тамо гдје се ДНС не буде поштовао ми ћемо наступати самостално, а независно од тога и са својим кандидатима за начелнике, гдје год будемо имали капацитет за то“.

Радовић је такође истакао да је снага ДНС-а евидентна и по последњим истраживањима.

„Са задовољством могу рећи да је наш рејтинг исти какав је био и у току избора, а у одређеним срединама је и значајно порастао. Ви добро знате да је ДНС једина странка која је на сваким изборима и премашила резултате самих истраживања. Сада је потпуно јасно да улогу и значај ДНС-а нико неће моћи умањити. Наш циљ је представити програм странке, наши народни посланици су стручни и одговорни људи те у наступима у Народној Скупштини увијек имају свој став“, рекао је Радовић.

 

 

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved