Blog

МЛАДИ ДНС-а: Усвојен план за активније учешће у креирању локалних омладинских политика

На сједници Предсједништва Организације младих ДНС-а, одржаној у Бањалуци прошле суботе (21. 9. 2019.) било је ријечи о политичкој ситуацији у Републици Српској, положају младих у односу на актуелне политичке процесе, те о активностима и плановима младих ДНС-а.

Предсједништво Организације младих ДНС-а је оцијенило да је улога ове организације у Демократском народном савезу значајна што потврђује и чињеница да руководство странке помно прати њихов рад, препознаје га и усмјерава, те на тај начин даје неопходну подршку у развоју Организације. Резултати таквог положаја младих у странци су бројни, а један од њих је све већи број нових чланова ДНС-а из реда младих.

Поред извјештаја о стању у општинским и градским организацијама младих, чланови Предсједништва Организације младих су разговарали и о плановима и активности младих у наредном периоду.

Између осталог, планом активности је обухваћено то да се општински одбори младих активније укључе у креирање локалних омладинских политика и да се још више интензивира рад на ширењу и јачању општинских и градских организација.

На сједници је било ријечи и о припремама за почетак рада Политичке академије ДНС-а у 2019/2020. години, а извршено је и кооптирање нових чланова Предсједништва Организације младих.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved