Blog

Потпредсједник ДНС Марко Аћић у посјети Епархији бихаћко-петровачкој: Помоћ угроженим породицама

Вршилац дужности директора Републичког Секретаријата за расељена лица и миграције у Влади Републике Српске Марко Аћић је током данашње радне посјете његовом преосвештенству Епископу бихаћко-петровачком г. Сергију уручио помоћ за 120 породица с подручја ове Епархије. Пакете основних животних намирница, намијењене угроженим породицама које су се вратиле у завичај, подијелиће свештенство Епархије уочи најрадоснијег хришћанског празника Васкрса.
„Годинама сам лично организовао различите облике хуманитарне помоћи Епархији бихаћко-петровачкој, а још чешће био учесник колективних облика помоћи у организацији установа и предузећа. Некад је та помоћ била у виду божићних пакетића а некад у организовању Светосавске академије, пратећих свечаности и других активности. Ове године сам цијенећи актуелну ситуацију узроковану корона вирусом, али и константно тежак живот Срба повратника у општине на територији ове Епархије, одлучио да за 120 породица обезбиједим пакете основних животних намирница“, рекао је Аћић.
У разговору са Епископом г. Сергијем и свештенством Епархије који су се захвалили на урученој помоћи, анализиране су могућности обнове и изградње вјерских објеката у текућој години. Обострано је изражено увјерење да ће Епархија и ове године имати подршку Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, уз поштивање редовне процедуре која подразумијева да ће СПЦО своје захтјеве подносити у оквиру Јавних позива Секретаријата.
На крају посјете Аћић је обећао да ће се лично ангажовати да оваквих хуманитарних акција буде и убудуће, уз увјерење да има много хуманих људи који ће га у томе подржати.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved