Предсједник ГО ДНС

ПРЕДСЈЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА

Бања Лука

Милан Радовић

1974. године у Сарајеву

Доктор економских наука

Народни посланик у НСРС

Милан Радовић је рођен 21. 8. 1974. године у Сарајеву. Економски факултет је завршио у Бањој Луци. Звање магистра, а потом и доктора економских наука је стекао на Економском факултету Универзитета у Новом Саду. Радно искуство је стицао у више банака у Босни и Херцеговини. Функцију предсједника Управе Нове банке АД Бања Лука је обављао од 2010. године до новембра 2018. године.

Звање доцента за научну област „Пословне финансије“ и ужу образовну област „Финансијска тржишта“ је стекао на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву 2015. године. Милан Радовић је обављао дужност предсједника, а потом и потпредсједника Удружења банака БиХ. Био је и предсједник Управног одбора Рукометног клуба „Борац М:тел“. Потпредсједник је Демократског народног савеза и посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Добитник је бројних признања:

• Дирекција Агенције за избор најменаџера БиХ Југоисточне и Средње Европе је господину Радовићу додијелила признање за најменаџера у банкарству, а Новој банци АД Бања Лука за најбанку од 2009. године до 2017. године. Такође је од исте Дирекције 2012. и 2014. године проглашен за најбољег менаџера деценије, а Нова банка АД Бања Лука за банку деценије.
• Дневни лист „Фокус“ је господину Милану Радовићу, на основу гласова читалаца, додијелио признање за најбољег менаџера Републике Српске у 2010. и 2011. години.
• Независне новине су му додијелиле награду „Привредник године“ у 2016. години.
• Ту је и награда „Капетан Миша Анастасијевић“ за најбољег банкара у Републици Српској у 2015. години додијељена од стране Медиа Инвента из Новог Сада, Универзитета у Бањој Луци и Привредне коморе Републике Српске.
• Одликован је орденом Светог краља Драгутина – преподобног теоктиста, који додјељује епископ зворничко-тузлански, његово преосвештенство г. Фотије, за несебичну љубав према Српској православној цркви исказану ктиторством Храма посвећеног Светом оцу Николају.

Ожењен је и отац је двоје дјеце.

Сва права задржана © 2018 ДНС | Веб-дизајн: WideMedia