Blog

Радовић и Нешић разговарали са мјештанима Рамића и Драгочаја, рјешава се спорна раскрсница

В. Д. директора „Путевa Републике Српске“ Ненад Нешић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Милан Радовић, разговарали су јуче са мјештанима Рамића и Драгочаја о рјешавању проблема на спорној раскрсници у Рамићима.

Том приликом, Нешић и Радовић су саслушали присутне грађане и, након дужег разговора са мјештанима, потврдили да је овај проблем један од значајнијих проблема у Бањој Луци, чије рјешавање би требало да буде један од приоритетнијих задатака у Граду.

Ненад Нешић је, том приликом, подсјетио да је Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“ постигло договор са Градом Бања Лука, о реконструкцији и постављању семафора на раскрсници у Рамићима, чиме би разрјешење проблема на овом дијелу магистралног пута М4, Бања Лука – Приједор, требало да добије свој епилог.

„Договор подразумијева да ће Град Бања Лука обезбиједити планску и пројектну документацију, док ће Путеви Републике Српске обезбиједити финансијска средства за извођење радова“, изјавио је Нешић.

Милан Радовић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, изразио је интересовање да се кроз разговор са мјештанима боље упозна са ситуацијом и поменутим саобраћајним проблемом у Рамићима, те је том приликом изјавио да повећање безбједности свих учесника у саобраћају мора да буде један од кључних циљева, како локалних власти, тако и других нивоа власти, те да је тема сигурности у саобраћају значајно питање које захтијева ширу пажњу, односно пажњу цјелокупног друштва.

„Надам се да ће проблем у Рамићима бити ријешен на најбољи могући начин, те да ће сви предуслови за почетак радова бити испуњени што раније. Дужни смо да овакве проблеме окарактеришемо као хитне, али имам повјерење да ће рјешење доћи веома брзо“, рекао је Радовић.

Реконструкцијом овог дијела магистралног пута М4, дефинисаће се геометријски изглед раскрснице, удаљавање аутобуских стајалишта из уже зоне раскрснице, изградња тротоара за заштиту пјешака, као и радови на прикључним саобраћајницама које морају да буду издигнуте на ниво магистралног пута, како би се обезбиједила адекватна прегледност за укључење на магистрални пут М4, Бања Лука – Приједор.

Нешић је, између осталог, још једном поновио да није све у надлежности ЈП „Путеви РС“. „У разговору са сарадницима дошли смо до закључка да је постављање семафора једино могуће рјешење у овом тренутку. С таквим приједлогом смо и отишли на разговоре са људима из Града Бања Лука. Најважније је да је наш приједлог прихваћен“ – рекао је В. Д. директора ЈП „Путеви РС“ Ненад Нешић.

Путеви Републике Српске очекују израду пројекта од стране Града Бања Лука, те што је могуће брже достављање неопходних докумената како би ово предузеће приступило извршавању својих обавеза.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved