Blog

Делегација Градске организације на састанку са градоначелником Бање Луке

Делегација Градске организације ДНС Бања Лука данас је одржала састанак са градоначелником Бање Луке, приликом којег је представила низ конструктивних приједлога за унапрјеђење Бање Луке као главног града и регионалног центра.

Састанак делегације Градске организације ДНС Бања Лука са градоначелником Бање Луке одржан је у оквиру разговора са политичким странкама о плановима и програмима даљег развоја града.

Демократски народни савез и овога пута је поздравио идеју конструктивног дијалога, представио низ приједлога за унапрјеђење и развој Бање Луке, те истакао намјеру да партнерски учествује у реализацији свих пројеката који за циљ имају позиционирање Града као регионалног центра.

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, изјавио је да постоји сагласност са градском организацијом ДНС-а, те да Бања Лука треба да се развија као град који има перспективу разрађену у Стратегији за период од 2020. до 2025. године

„Чули смо низ конкретних приједлога из различитих области на којима инсистира ДНС. Исказан је и интерес за наставком добре сарадње“, рекао је Радојичић након састанка.

Предсједник Градске организације ДНС Бања Лука Милан Радовић, изјавио је да ће ДНС подржати Стратегију развоја града, али и да ће дати сугестије, примједбе и своја виђења појединих питања. Такође, Радовић је навео да је у фокусу бањолучког ДНС-а и рурални развој, развој туризма, градске и приградске инфраструктуре, додајући да је до сада на подручју града урађено много тога, међу којима су пројекти западног транзита, топлане и центра града.

Делегација Градске организације ДНС Бања Лука, представила је свој концепт са низом приједлога у различитим областима друштвеног и економског развоја Града. Између осталих, нарочито су истакнути приједлози у области „паметних градова“ и технолошког унапрјеђења Града, али и приједлози у области туризма, културе, образовања, руралног развоја, јачања мјесних заједница, као и приједлози усмјерени ка областима здравствене и социјалне заштите.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved