Blog

Чланице Организације жена ДНС Бања Лука учествовале на Козарским покладама

„Традиција је срце једног народа. Онолико колико поштује обичаје и своју прошлост, толико тај исти народ може далеко да планира своју будућност.“

Демократски народни савез придаје велики значај чувању традиције, због чега чланови Градске организације ДНС-а Бања Лука редовно учествују у активностима које су усмјерене ка томе.

Управо у недељу, 10. марта 2019. године, чланице Организације жена ДНС-а Бања Лука узеле су учешће у Козарским покладама, које се по  тринаести пут организују у  бистричкој Парохији.

Као и сваке године богат културно-умјетнички програм окупио је велики број посјетилаца, али и љубитеље специјалитета народне кухиње, који су уз ојкачу и изложбу етно предмета имали прилику да уживају у аутентичном „укусу прошлости“.

Поред присуства на Светој литургији, чланице Организације жена су  припремале и служиле домаће специјалитете на манифестацији, разговарале са грађанима уз чашицу домаће ракије и воћне ликере.

Још једном чланице су послале јасну поруку да је важно бити уз свој народ, да је важно његовати своје обичаје и традицију, те да на  јаким темељима нашег културног насљеђа можемо градити успјешнију и сигурнију будућност.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved