Blog

ДНС О СЛУЧАЈУ ДРАГИЧЕВИЋ: Непрофесионална истрага вођена у овом случају

Демократски народни савез, због евидентних пропуста учињених у истрази смрти 21-годишњег младића из Бањe Луке, Давида Драгичевића, очекује да сви одговорни за то поднесу оставке или буду смјењени.

Демократски народни савез шокиран је непрофесионалном истрагом каква је вођена у овом случају и у потпуности разумије узнемиреност грађана Бање Луке.

Демократски народни савез сматра да све институције система морају бити у служби јавности и да сваки грађанин Републике Српске мора да се осјећа безбједно и заштићено.

Демократски народни савез сматра да службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске нису требали да излазе у јавност са нeпотпуним и контраверзним информицијама све до окончања истраге.

Искрено жаљење упућујемо породици Драгичевић и изражавамо разумјевање за грађане Бање Луке и других градова који траже „правду за Давида“.

Због свега неведног, још једном позивамо све одговорне да се, у интересу стабилности и повјерења грађана у институције система, сами повуку са својих позиција јер, несумњиво, сносе одговорност за узнемиреност грађана.

Демократски народни савез одлучио је да од вечерас представници младих наше политичке партије својим присуством на Тргу Крајине подрже тражење правде за Давида. Да не бисмо доприносили политизацији овог случаја, на Тргу Крајине, представници Организације младих ДНС-а неће носити страначка обиљежја на овом скупу.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved