Blog

Перспектива напредне терапије биолошким лијековима за наше грађане у организацији ДНС стручњака

Регионални округли сто на тему Биосимилари, перспективе, одржан је у Београду 01.03.2018. године. Колико је ДНС Бања Лука посвећен здрављу грађана показује и чињеница да је овај округли сто одржан са циљем представљања перспектива биолошких лијекова и биосимилара за специфична обољења и здравствена стања грађана у којима стандардна терапија не даје резултате.

 

Округлом столу у Београду су присуствовали представници регулаторних тијела за лијекове Србије, здравствени професионалци, регулаторни професионалци и прометници лијекова из Србије, Републике Српске и БиХ, Македоније и Црне Горе.

Овај еминентни скуп, намијењен презентацији, едукацији и регулативи о биотехнолошким лијековима протекао је у присуству и активном учешћу чланица Одбора за здравство, Градског Одбора ДНС –а Бања Лука, Др Анке Шмитран-Ђурић, др Јане Шакић и др Весне Самарџија.

Организатор и водитељ округлог стола који је руско-српски пројекат је мр Зоран Јосиповић, директор регулаторно-едукативне куће за лијекове, такође члан Одбора за здравство, Градског Одбора ДНС –а Бања Лука у сарадњи са Руским трговинским представништвом у Београду.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved