Blog

Добро се добрим враћа

Једна од мисија свих друштвено-одговорних организација, било да су оне политичке или невладине, јесте да посебно брину о онима који су се бринули за друге. Друштву је потребно, прије свега, вратити вјеру у праве вриједности како бисмо на таквим темељима градили успјешније и боље мјесто за живот свих нас.

Организација жена ДНС Бања Лука је, водећи се управо тим увјерењима и ставовима током свог конституисања прије неколико мјесеци, јасно поручила да ће брига о особама треће доби бити један од њених приоритетних задатака.

Организација жена ДНС Бања Лука је, заједно са Удружењем пензионисаних просвјетних радника Града Бање Луке „Рана Јесен“, организовала прославу 90. рођендана за Дару Вукојевић, прву предсједницу и творца Удружења које је основано прије 31 годину.

Прослава је одржана у ЈЗУ „Мљечаница“, у којој се госпођа Дара тренутно налази. Прослави су присуствовали бројни чланови Удружења „Рана Јесен“ за које је био организован превоз до бање „Мљечанице“, пригодан ручак, као и наступ тамбураша уз који су чланови овог Удружења доказали да је младост, ипак, стање духа.

Том приликом, Драган Брдар, директор ЈЗУ „Мљечаница“, је изјавио да менаџмент бање „Мљечаница“ препознаје потребу да се корисницима ове установе који су старије животне доби, обогати друштвени живот и да је то такође важан сегмент њихове његе.

„У том смислу потрудили смо се да уприличимо ову прославу нашој гошћи, те да уз ручак и тамбураше заједно прославимо овај диван дан“, рекао је Брдар.

Маја Јовановић, предсједница Организације жена ДНС-а Бања Лука, нагласила је да је рад у просвјети племенита, али и одговорна мисија те да је одговорност друштва према пензионисаним просвјетним радницима још већа због свега онога што су оставили иза себе.

„Чланови Удружења „Рана јесен“ су уткали своје знање, пажњу и несебичну љубав генерацијама ђака Града Бање Луке.
Наша људска и морална дужност јесте да им будемо веома захвални, али и да им узвратимо са лијепим тренуцима и догађајима који ће њихову трећу доб учинити још садржајнијом и љепшом. Хвала вам за све што сте учинили за нас“, изјавила је Маја Јовановић.

Организација жена ДНС-а Бања Лука и у будућности намјерава наставити са оваквим и сличним акцијама, у нади да ће њихов значај бити још више препознат међу политичким, невладиним, формалним или неформалним круговима, те да ће хуманост поново бити једна од главних и најважнијих вриједности друштва и времена у којем живимо.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved