Предсједник ГО ДНС

ПРЕДСЈЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА

Бања Лука

Боривој Обрадовић

Боривој Обрадовић је рођен у Бањој Луци 10.01.1991. године. У Бањој Луци је завршио основну школу и гимназију.  Дипломирао је на Архитектонско-грађевинском факултету Универзитета у Бањој Луци. По занимању је дипломирани инжењер грађевинарства.

У кадетском и јуниорском узрасту активно се бавио кошарком. Добитник је бројних индивидуалних и колективних медаља на такмичењима и кошаркашким камповима. 

У току студија био је активан у раду студентских организација. Неколико година је био предсједник Савеза студената Архитектонско-грађевинског факултета, а обављао је и дужности замјеника, потом и предсједника  Уније студената Републике Српске.

Покренуо је и уређивао два студентска часописа: часопис студената Ахрхитектонско-грађевинског факултета „Мост“ и часопис Уније студената „Авангарда“.

Тренутно обавља дужност предсједника Програмског савјета РТРС-а.

Руководио је реализацијом више пројеката, међу којима су и ови:

  • Организовање међународног конгреса студената грађевинарства на тему енергетске ефикасности у градитељству;
  • Студијске посјете студената АГФ-а израелској компанији „Мекарот“ и Техничком факултету у Хаифи, те техничком факултету у Грацу;
  • Истраживање о заступљености високог образовања у програмима политичких партија;
  • „Живјети слободно“, пројекат који је посвећен обиљежавању Дана побједе над фашизмом;

Био је на челу студентских тимова који су радили на дефинисању иницијатива за унапређење квалитета високог образовања, приједлога критеријума за рангирање факултета, те студентских приједлога у вези са стратегијом високог образовања и увођења студентске праксе.

Руководио је бригадом студената Универзитета у Бањој Луци која је била ангажована на пружању помоћи становништву у општинама погођеним поплавама и иницијатор је формирања фонда „Срђан Алексић“ за стипндирање студената из сиромашних породица.

Добитник је плакете Архитектонско-грађевинског факултета за допринос развоју ове високошколске установе.

Члан ДНС је од 2011.године. Због функција у студентској организацији, у странци се више ангажавао тек по завршетку студија. Нарочито је био запажен његов рад у Организацији младих ДНС-а, у којој је од 2017.године обављао дужност предсједника. У Градској организацији ДНС-а Бања Лука је обављао дужност потпредсједника. 

Највише резултата је постигао радом на јачању Организације младих оснивањем  бројних општинских одбора младих, као и радом на јачању Градске организације ДНС-а у Бањој Луци.  На прошлим парламентарним изборима према броју гласова остварио је трећи резултат на листи ДНС-а у изборној јединици 3 са 4351 гласом.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved