Blog

Предсједништво ДНС-а: Заказана сједница Главног одбора

На сједници Предсједништва ДНС одлучено да ће сједница Главног одбора бити одржана 15. фебруара у Бањалуци.

Према ријечима замјеника предсједника Милана Радовића тада ће бити одлучено када ће бити одржана ванредна сједница Скупштине на којој ће се бирати предсједник странке.

“Желимо да то буде што прије, почетком марта, али то је до Главног одбора. У судском регистру је као предсједник странке уписан и даље Марко Павић, али су се подношењем оставке стекли услове за брисање из регистра. До тада функцију обавља руководство које је изабрано одлуком Предсједништва коју треба да потврди Главни одбор 15. фебруара. Имамо легитимне чланове Предсједништва који доносе легитимне одлуке”, рекао је Радовић.

“Морамо на Скупштини да видимо колико је чланова  остало у странци, колико их је отишло у неку другу странку и сада ћемо спискове ревидирати. Уз напомену да тамо гдје су градске организације одржале скупштине које нису редовне, дужне су да делегирају нове чланове Скупштине”, рекао је Радовић.

 

Говорећи о дешавањима у Дрвару, гдје се ДНС придружио странкама које су изгласале неповјерење начелници општине из СНСД, Радовић је рекао да има различитих гласања, не само у Дрвару.

“Знате да и у Приједору имамо ситуацију да је СНСД промијенио већину. Сасвим је легитимно и легално промијенити већину, важно је да се то уради на законит начин. Наш потпредсједник за Федерацију и наш представник у Дрвару су поступили у складу са оним што је њихово убјеђење. То се њима даје за право, а у складу са Статутом странке”, тврди Радовић.

На питање шта мисли о захтјеву СДС да буде одржана сједница Народне скупштине РС на тему НАТО пута БиХ, Радовић је рекао да ће се посланици ДНС понашати у складу са одлуком Клуба који тек треба да засиједа.

“Ја сам увијек за конструктивне приједлоге, говорим лично као посланик, али наглашавам да клуб још није разматрао ту иницијативу”, рекао је Радовић.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved