Blog

Диана Радић, кандидаткиња ДНС-а за посланика у НС РС: Даћемо шансу способним људима

БАЊАЛУКА – ДНС је народна странка у чијем фокусу је човјек и странка у којој су одговорни и способни људи који могу створити услове за достојан живот суграђана и развијати Српску на прави начин, рекла је то кандидаткиња ДНС-а за посланика у Народној скупштини РС Диана Радић.

„Залагаћу се за боље функционисање институција РС, јавних предузећа и установа у надлежности Владе РС на начин да ђелатности обављају ефикасно и економично. Челни људи морају сносити пуну одговорност за пословање, а борићу се за транспарентност у раду свих оних које је народ бирао“, рекла је Радићева у интервјуу за „Глас Српске“.

Шта очекујете од предстојећих избора?

РАДИЋ: Од ових и свих будућих избора очекујем да буду фер и коректни, да изразе истинску вољу грађана БиХ, да буду манифест демократије, без малверзација, подвала и крађа изборних резултата. Буду ли обезбијеђени такви услови, очекујем да ће ДНС у Народну скупштину ући са 13-14 посланика.

На чему темељите оптимизам?

РАДИЋ: Увјерења увијек темељим на чињеницама, а ДНС је водио одговорну политику 18 година, колико постоји. Због тога је окупио и окупља способне, образоване и одговорне људе који имају јаку потребу и жељу да ствари мијењају набоље. Наш тим чине млади људи, истински лидери, који енергијом, залагањем и резултатима дају примјер како остварити циљеве. Циљ је јасан – обезбиједити да сви људи живе добро од рада и да се добро осјећају у својој земљи.

Шта је у основи вашег политичког и економског програма те шта је окосница кампање?

РАДИЋ: Имамо јасне циљеве – јачање економије, повећање запослености, очување ресурса РС, останак и опстанак народа на овим просторима. Српска има огроман  развојни потенцијал који, нажалост, није довољно искоришћен. Ријеч је о природним ресурсима, плодном земљишту, здравом природном окружењу, љековитим бањама, хидропотенцијалу, шумама, рудним богатствима… Највећи потенцијал, ипак, лежи у образованим и способним људима који знају и желе да раде и развијају окружење. Морамо им дати шансу и могућности. Морамо обезбиједити прилику за запослење кроз субвенције, пореске олакшице, обуке, усавршавање у профитабилним гранама привреде те консултантске услуге. Залажемо се за диференцијалну стопу ПДВ-а с циљем смањења пореза на основне животне намирнице те висину такса и пореза у складу за животним стандардом становништва. Инсистираћу на смањењу или потпуном укидању пореза на добит која се реинвестира у технологије и повећање запослености.

Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано?

РАДИЋ: Гаранција су образовани људи на најодговорнијим позицијама, људи који су способни да препознају потенцијал, отклоне слабости, адекватно одговоре на потешкоће и на крају искористе сваку шансу за унапређење квалитета живота наших грађана. Гаранција су одговорни људи.

Зашто да грађани гласају за Вас и ДНС, а не за неког другог?

РАДИЋ: У политику сам ушла отвореног срца и чистог образа, као остварена жена на пословном и приватном пољу. Све што сам постигла резултат је мог рада и залагања, а не посљедица партијских или породичних утицаја. Ослобођена свих утицаја, могу да бирам са ким ћу се залагати за људе. Грађани треба да гласају за нас зато што нам је стало и зато што су нам грађани важни у сваком моменту и на сваком мјесту, а не само на дан избора поред бирачких кутија.

Противници
Како оцјењујете противничке кандидате и њихове кампање?

РАДИЋ: У основи назива наше партије је савез. Ми не желимо противнике, већ савезнике у борби за сваког човјека, у очувању мира и међусобне толеранције и подизању стандарда наших грађана. Увијек позивамо на помирење и дијалог јер само разговором можемо доћи до рјешења. Нажалост,  данас од застрашујућег урлања политичких противника једних на друге не чујемо и не видимо обичног човјека. Изгубио се негђе на посљедњим љествицама статистичких показатеља квалитета живота. И овај пут позивам супротстављене стране на јединство у борби за човјека.

(Glas Srpske)

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved