Blog

Шаховска секција обогаћена ангажманом Владе Јаковљевића

Шаховска секција Одбора младих ДНС Бања Лука је настала спонтано, послије успјешно организиованог и отвореног шаховског турнира „Спона младости и искуства 2017“, у септембру 2017. године. Одбор младих ДНС Бања Лука, у координацији са ГО ДНС Бања Лука, подржава рад и дјеловање Шаховске секције, која успјешно окупља љубитеље шаха од 01.10.2017. године.

Љубитељи ове древне игре на 64 поља се, од тада ,па све до данас, сваке седмице окупљају у просторијама ГО ДНС Бања Лука. Секција је отвореног типа, и у раду секције могу учествовати сви заинтересовани грађани.

Уз помоћ предсједника ГО ДНС Бања Лука Недељка Чубриловић, замјеника предсједника ГО ДНС Бања Лука Михајла Травар и предсједника Одбора младих ДНС Бања Лука Саше Ристић, обезбјеђена су средства и набављено је пет шаховских гарнитура за потребе рада секције.

Од 17. априла 2018. године, још више је унапријеђен рад секције, ангажманом бањалучког интермајстора шаха Владе Јаковљевић, који према плану 2 пута мјесешно држи часове шаха и предаје шаховску теорију. Шах је стратеска игра, чији принципи имају вишеструку примјену и у политици, а и у свим другим сферама живота.

Сви заинтересовани грађани, свих генерација, који желе да се друже, играју шах и при том нешто корисно науче, добро дошли су.

За више информација на располагању је координатор рада секције Богдан Мајкић.

Контакт телефон: 065/341-949.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved