Blog

14 испуњених циљева у 2019. години | Организација жена ДНС Бања Лука

Све што радиш, ради пажљиво и мисли на крај. Рад побјеђује све“, парола је која је пратила Организацију жена ДНС Бања Лука у 2019. години.

Сједница Организације жена ДНС Бања Лука одржана је синоћ у Црвеном салону у Банском двору, приликом које су чланице Организације презентовале кључне активности и остварене циљеве из претходне године.

Сједници су присуствовали и в. д. предсједник Демократског народног савеза Ненад Нешић и в. д. замјеник предсједника Демократског народног савеза и предсједник Градске организације ДНС Бања Лука Милан Радовић, чланови Градског одбора ДНС Бања Лука, гости и пријатељи Организације.

Присутне је поздравила Маја Јовановић, предсједница Организације жена ДНС Бања Лука, која је одмах на почетку истакла посебну захвалност чланицама Организације на нарочитом залагању у претходном периоду.

„Реализовале смо све планиране активнисти у претходној години. Четрнаест зацртаних циљева и кључних активности је остварено, али тога не би било без вашег рада и вјере у заједничку снагу. Хвала вам на повјерењу и истрајности“, изјавила је Јовановићева, обраћајући се чланицама.

Присутнима су се обратили и замјеница предсједника Градске организације ДНС Бања Лука Мира Поповић, као и Жељко Дубаравац, предсједник Регионалног одбора Бања Лука, који су истакли значај и важност активности које Организација жена неуморно спроводи.

Ненад Нешић, в. д. предсједник Демократског народног савеза, такође се обратио присутнима, похваливши завидне резултате Организације жена ДНС Бања Лука.

„Руководство Демократског народног савеза има амбициозне планове за Републику Српску. У циљевима које смо себи поставили, потребни су нам вриједни, упорни и способни људи, које Организација жена ДНС Бања Лука засигурно има. Ви можете да будете позитиван примјер свима нама како се понаша одговоран одбор унутар једне политичке странке, а ми ћемо се потрудити да ваша искуства и знања дођу и до осталих одбора, како бисмо размјеном искуства заједно јачали“, нагласио је Ненад Нешић.

Милан Радовић, в. д. замјеник предсједника Демократског народног савеза и предсједник Градске организације ДНС Бања Лука, нагласио је да ће Организација жена ДНС Бања Лука имати пуну подршку руководства странке и Градске огранизације, јер су досадашњи резултати били изнад очекивања.

„Полажемо велике наде у даме Демократског народног савеза. Обезбиједићемо значајна мјеста на листама на предстојећим локалним изборима, јер сте показале капацитет да остварите значајне успјехе. Такође, желимо да се чланице Организације жена што више укључе и у вођење одговорних улога на нивоу Градске организације ДНС Бања Лука, што ће бити један од наших наредних задатака. Желим да вам честитам на свему што сте до сада постигле и да пожелим још бољи рад у актуелној години“, изјавио је Милан Радовић приликом обраћања.

Организација жена ДНС Бања Лука у 2019. години показала је значајан степен проактивности у политичком и друштвеном животу Бање Луке. Поред учешћа у различитим пројектима и иницијативама, нарочито је остварила резултате реализујући активности у друштвеним сферама од нарочитог значаја.

Неке од тих активности су:

(1) Учешће у организацији културно-историјске манифестације „Козарске покладе“;

(2) Учешће на Гастро-фестивалу у склопу „Васкршњег концерта“ и донација хране Мозаику пријатељства;

(3) Афирмација жена које живе у руралним подручјима кроз континуирану промоцију истакнутих чланица, те подршка предузетничким амбицијама жена из ових подручја.

(4) Сарадња са невладиним организацијама, од којих се нарочито истакла подршка Фондацији „Удружене жене“, која је оснивач Сигурне куће у Бањој Луци.

(5) Сарадња са Удружењем пензионера Војске Републике Српске.

(6) Сарадња са Удружењем пенизионисаних просвјетних радника града Бањалука „Рана Јесен“ и реализација акције „Добро се добрим враћа“.

(7) Учешће на ауто-релију који се традиционално одржава у Националном парку „Сутјеска“ на Тјентишту и промоција безбједности у саобраћају.

(8) Реализација акције „Ријетки, а једнаки“ и подршка Савезу за ријетке болести који окупља око 200 породица обољелих од ријетких болести регистрованих у Републици Српској.

(9) Учешће на едукацијама о политичком лидерству жена и развоју локалне демократије, од којих се нарочито истиче учешће на пројекту у организацији Westminster fondation for democracy (WFD).

(10) Проширивање активности Организације на рејоне, организација рејонских активности и састанака Организације жена; Формирање 30 актива жена у 9 рејона.

(11) Сарадња са хуманитарним организацијама.

(12) Организација обуке самоодбране за жене коју је похађало преко 40 полазница.

(13) Организација дјечијих креативних радионица.

(14) Донација новогодишњих пакетића дјеци у Сигурној кући Бања Лука.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved