Blog

Организација жена ДНС Бања Лука учествовала на међународном Гастро-фестивалу

„Учинимо све да запаљене искре наде за помирењем и међусобним уважавањем прерасту у огањ пријатељства на просторима Балкана и цијелог свијета!“

– мото Фестивала

Организација жена ДНС-а Бања Лука и ове године је учествовала на Гастро-фестивалу који је одржан у Залужанима у оквиру Међународног фестивала дјечијег фолклора „Васкршњи концерт“. Фестивал, којег организују АНИП „Младост“ Залужани и партнери у пројекту КУД „Петар Кочић“, у чланству је Свјетске асоцијације фолклора „CIOFF“ при „UNESCO“, а окупио је велики број учесника из Србије, Хрватске, Пољске и Републике Српске.

За ову прилику, чланице Организације жена ДНС Бања Лука припремиле су разноврсне гастрономске специјалитете, како би гостима манифестације приказале Бању Луку у што квалитетнијем кулинарском свјетлу. Васкршња трпеза, слане посластице и врхунски домаћи слаткиши, током трајања Гастро-фестивала, били су сјајни представници Организације жена, али и доказ да је бањолучка кухиња убједљиво најбоља у регији, па и шире.

Међународни гастро-фестивал у оквиру „Васкршњег концерта“ представља одличну прилику за нове и квалитетне контакте са учесницима и удружењима, како домаћим, тако и онима који су захваљујући Фестивалу посјетили Бању Луку.

Нарочиту пажњу привукла је чињеница да су чланице Организације жена сву припремљену храну, по завршетку Гастро-фестивала, храну донирале удружењу „Мозаик пријатељства“ из Бање Луке, које је наш град много задужило својим преданим хуманитарним радом.

Реакције грађана и бројних гостију, као и оцјене трпезе коју су припремиле наше чланице, потврдиле су да ће Организација жена и наредне године узети учешће, у нади да ће оно постати и традиционално.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved