Blog

Одржана панел дискусија „Положај срба и СПЦ у Црној Гори“

Представници републичких и градских организација младих из шест политичких партија организовали су вечерас у Дому омладине у Бањалуци панел дискусију „Положај Срба и СПЦ у Црној Гори“.

Млади политичари поручили су да да је циљ дискусије указивање на тренутни положај и дешавања везано за српски народ и Српску православну цркву у Црној Гори. Овогодишњи панелисти др Драган Грујић, протонамјесник, Предраг Лозо, историчар, те Данијел Симић, оснивач портала Фронтал.рс, су стручњаци у својим областима, те је сваки од њих говорио са свог аспекта рада и ђеловања.

„Сматрамо да је неопходно још више актуелизовати сва дешавања у Црној Гори, те заједничким и координисаним активностима подижемо свијест о истом. Панел дискусијом желимо да дамо свој допринос и отворимо питања о значају СПЦ у Црној Гори“, поручили су млади.

Представници младих СНСД, ПОЛИГРАФ, УС, ДНС, ДЕМОС и СП позвали су и остале организације и инстутуције да се још више укључе у сличне активности, јер заједно могу утицати на подизање свијести о овом веома важном проблему.

Copyright@2016 Proway | All Rights Reserved